Φτιάξτε ένα επαγγελματικό LinkedIn profile | Infographic

create professional linkedin profile infographic

Οι 350 εκατομμύρια χρήστες στην επαγγελματική πλατφόρμα του LinkedIn μόνο το 2ο τετράμηνο του 2016, καθώς και τα 97 εκατομμύρια ενεργοί χρήστες σε μηνιαία βάση, καθιστούν τη πλατφόρμα έκαστη στο είδος της όσον αφορά το recruitment σε τοπικό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο! Υπάρχει άραγε συνταγή της επιτυχίας που μπορεί να αποφέρει επαγγελματικές ευκαιρίες στους επαγγελματίες, οδηγώντας τους στη δουλειά των ονείρων τους;

Create professional linkedin profile infographic

Ένα σωστά συμπληρωμένο και δομημένο προφίλ πρέπει να συνοδεύεται από μια βέλτιστη ενεργή παρουσία μας σε αυτό! Μη ξεχνάτε ότι η παρουσία μας εκεί θυμίζει την επαγγελματική μας ταυτότητα (ή αλλιώς κάρτα) την οποία πρέπει να κουβαλάμε μαζί μας πάντα!

Σύμφωνα με το ίδιο το LinkedIn, όσοι χρήστες έχουν δημιουργήσει ένα πλήρες προφίλ έχουν 40 φορές περισσότερες πιθανότητες να εκτεθούν σε υποψηφίους εργοδότες σε κάποια κενή θέση εργασίας.

Το παρακάτω Infographic της leisurejobs αποτελεί έναν ουσιαστικό πλήρες οδηγό επιβίωσης ενός επαγγελματία με (απλές αλλά και πιο advanced) τεχνικές από την αρχή δημιουργίας του προφίλ του καθώς και την ενεργή online παρουσία του στην επαγγελματική πλατφόρμα.

Πιο συγκεκριμένα, ένα επιτυχημένο LinkedIn προφίλ πρέπει να συνοδεύεται από τα εξής:

 1. Σωστός τίτλος, επικεφαλίδα, όνομα χρήστη, μονασικό url (κάτω από τη φωτογραφία, σε γκρι πλαίσιο) όπου θα μπορεί κάποιος ενδιαφερόμενος να σας εντοπίσει στο δίκτυο και να σας «γνωρίσει» για πρώτη φορά!

Εκμεταλλευτείτε την επικεφαλίδα (headline) του προφίλ σας με όριο 120 χαρακτήρων και ακριβώς από κάτω, δηλώστε το Industry που εξειδικεύεστε (π.χ. Marketing / Advertising)

 1. Καθαρή (χωρίς γυαλιά) και όσο το δυνατό πιο κοντινή φωτογραφία προφίλ με σαφή, επαγγελματικό τόνο και ύφος. Εδώ πρέπει να απεικονίζεται το πρόσωπό σας σε κάθε περίπτωση και να αποφεύγονται background με ζωηρά χρώματα. Το επίκεντρο πρέπει να είστε εσείς!

Πριν βγάλετε τη φωτογραφία σας (σε σωστές διαστάσεις) αναρωτηθείτε πως θα πηγαίνατε στη μελλοντική δουλειά των ονείρων σας!

Δηλώστε την επαγγελματική σας πορεία

Μιλήστε σε πρώτο ενικό πρόσωπο) προσθέτοντας τα στοιχεία επικοινωνίας σας και άλλα κοινωνικά δίκτυα που μπορεί κάποιος να σας αναζητήσει, προσέχοντας τις πληροφορίες που διαμοιράζεστε. (Ενότητα Summary)/

 1. Συμπληρώστε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την προϋπηρεσία και το ακαδημαϊκό σας υπόβαθρο (Ενότητα Experience), αποφεύγοντας τη χρήση κοινότυπων keywords που χρησιμοποιούν πολλοί.

«Ντύστε» κατάλληλα τη συγκεκριμένη ενότητα προφίλ με δικό σας multimedia / ή μη υλικό, από παλαιότερη παρουσίασή σας!

 1. Δηλώστε τα project που έχετε υλοποιήσει επιτυχώς και τα skills που σας ξεχωρίζουν ως επαγγελματία.
 2. Συνδεθείτε άμεσα με επαγγελματίες του πεδίου που ανήκετε, καθώς και με παλιούς συναδέλφους ή συμμαθητές συμμετέχοντας σε group του επαγγελματικού πεδίου σας. Έτσι επιτυγχάνεται η δική σας ορατότητα σε επαγγελματίες του χώρου σας.
 3. Ζητήστε «συστάσεις» (Recommendations) από υπάρχοντα connections σας (μέλη της πλατφόρμας, πρώην ή νυν συνεργάτες).
 4.  Ελάτε σε επαφή με άτομα που δεν αποτελούν εως τώρα connections. Με τι μήνυμα πρέπει να τους προσεγγίσετε;
 5. Κατεβάστε, αν θέλετε, τη λίστα επαφών σας (connections)
 6. Έχοντας ένα ολοκληρωμένο προφίλ συμβάλλετε στην ορατότητα του προφίλ σας στα σχετικά LinkedIn results, εφόσον υπάρχει ειδικός αλγόριθμος υπολογισμού για αυτό το σκοπό.
 7. Χρησιμοποιείστε συστηματικά το νέο publisher εργαλείο! Συντάξτε άρθρο αναλόγως του τομέα δραστηριοποίησής σας και μοιραστείτε την εμπειρία σας με όσους σας ακολουθούν (followers). Δείτε χρήσιμα στατιστικά στοιχεία (insights) της δημοσίευσής σας.
 8. Κάντε Δημόσια Ορατό το προφίλ σας. 
 9. Συμμετέχετε ενεργά σε συζητήσεις σε σχετιζόμενα του πεδίου ή κλάδου σας μέσω LinkedIn Groups. 
 10. Μάθετε ποιες είναι οι καταλληλότερες ώρες να διαμοιράσετε το δικό σας update στη πλατφόρμα.

Τέλος, προστατέψτε τη παρουσία σας στη πλατφόρμα ελέγχοντας τι κοινοποιείτε και σε ποιους, καθώς και θέματα ασφαλείας του προφίλ σας που σχετίζονται με την αλλαγή του κωδικού πρόσβασης ανά διαστήματα.

 create professional linkedin profile infographiccreate professional linkedin profile infographiccreate professional linkedin profile infographiccreate professional linkedin profile infographiccreate professional linkedin profile infographiccreate professional linkedin profile infographiccreate professional linkedin profile infographiccreate professional linkedin profile infographiccreate professional linkedin profile infographiccreate professional linkedin profile infographiccreate professional linkedin profile infographic

featured image via Leisurejobs

Comments

comments