Τα Facebook cover videos είναι επιτέλους εδώ

facebook-cover-videos

Το τελευταίο διάστημα διαβάζαμε ότι το Facebook τεστάρει τη δυνατότητα να επιλέγουμε cover videos στις σελίδες που διαχειριζόμαστε. Πρόσφατα λοιπόν έγινε ένα μαζικό roll-out που μας επιτρέπει να ανεβάσουμε εκτός από φωτογραφία στο εξώφυλλο και video.

Είναι φανερό ότι τα τελευταία χρόνια το Facebook αντιλαμβάνεται την τεράστια σημασία των videos και κάνει focus σε αυτά με μια σειρά από αλλαγές και προσθήκες. Άλλωστε, το video αποτελεί μία από τις μορφές περιεχομένου που προτιμούν να «καταναλώνουν» οι περισσότεροι χρήστες στο online περιβάλλον. Και αυτός ο αριθμός των χρηστών αυξάνεται συνεχώς. Μερικά λοιπόν από τα πρόσφατα updates που έχουν στο επίκεντρο το video είναι το Facebook live, τα profile videos που είναι εδώ και μερικούς μήνες διαθέσιμα, τα Facebook stories καθώς η επικέντρωση στα video ads.

Τι δηλώνει το Facebook;

Σύμφωνα με το Facebook, η νέα δυνατότητα του cover video σκοπεύει να βοηθήσει τους διαχειριστές των σελίδων να δημιουργήσουν μια συναρπαστική μορφή αλληλεπίδρασης με τους χρήστες. Μπορεί να παρέχει μία συνολική οπτικοακουστική εμπειρία στο κοινό και δίνει την ευκαιρία δημιουργικής προβολής του περιεχομένου σε ένα από τα πιο σημαντικά σημεία μίας σελίδας: το εξώφυλλο.

Ποιες είναι οι διαστάσεις;

Οι προτεινόμενες διαστάσεις είναι παρόμοιες με αυτές της φωτογραφίας εξωφύλλου και πιο συγκεκριμένα 820 x 312 pixels. Η διάρκεια των videos μπορεί να κυμαίνεται από 20-90 δευτερόλεπτα και μπορούν να κάνουν loop, δηλαδή να παίζουν με επαναλαμβανόμενο τρόπο όπως ακριβώς κάνουν τα GIFS.

Πώς δουλεύουν;

Ξεκινούν να παίζουν αυτόματα μόλις κάποιος χρήστης επισκέπτεται τη σελίδα, κάνοντας όλα τα βλέμματα να πέσουν στο εξώφυλλό της. Στην κάτω δεξιά γωνία υπάρχει ένα mute – unmute button, όπως συμβαίνει συνήθως και στα υπόλοιπα videos που βλέπουμε στο Facebook. Η default επιλογή είναι να έχουν τον ήχο απενεργοποιημένο, ώστε να τον δυναμώσει ο επισκέπτης εφόσον το επιθυμεί.

Είναι γεγονός ότι ένα εντυπωσιακό video είναι ικανό να προσελκύσει την προσοχή του κοινού και να κρατήσει τους χρήστες στη σελίδα ώστε να ανακαλύψουν περισσότερες πληροφορίες για την εταιρεία ή να δουν τα υπόλοιπα videos που έχουν αναρτηθεί. Ήρθαν λοιπόν για να μείνουν και να σας δώσουν την ευκαιρία να πείτε την ιστορία του brand σας με έναν πιο άμεσο και engaging τρόπο. Εκμεταλλευτείτε αυτή τη νέα δυνατότητα τώρα που είναι ακόμα «φρέσκο» το feature!

 

 

The following two tabs change content below.

Konstantina Papadimitriou

Digital marketer με εξειδίκευση στα social media, το community building και τη δημιουργία content. Παρακολουθώντας σε καθημερινή βάση τα trends του χώρου, γράφω blog posts που αφορούν όλα τα νέα, εργαλεία και tips πάνω στα social media.

Comments

comments