Τα Facebook cover videos είναι επιτέλους εδώ

facebook-cover-videos

Το τελευταίο διάστημα διαβάζαμε ότι το Facebook τεστάρει τη δυνατότητα να επιλέγουμε cover videos στις σελίδες που διαχειριζόμαστε. Πρόσφατα λοιπόν έγινε ένα μαζικό roll-out που μας επιτρέπει να ανεβάσουμε εκτός από φωτογραφίες ΚΑΙ videos στο εξώφυλλο.

Είναι φανερό ότι τα τελευταία χρόνια το Facebook αντιλαμβάνεται την τεράστια σημασία των videos και κάνει focus σε αυτά με μια σειρά από νέα features. Άλλωστε, το video αποτελεί μία από τις μορφές περιεχομένου που προτιμάει ένα μεγάλο ποσοστό των χρηστών στο online περιβάλλον. Και αυτό το ποσοστό αυξάνεται συνεχώς. Μερικά λοιπόν από τα πρόσφατα updates που έχουν στο επίκεντρο το video είναι το Facebook live, τα profile videos, τα Facebook stories καθώς η έμφαση στα video ads.

Τι δηλώνει το Facebook;

Η νέα δυνατότητα του cover video σκοπεύει να βοηθήσει τους διαχειριστές των σελίδων να δημιουργήσουν μια συναρπαστική μορφή αλληλεπίδρασης με τους χρήστες. Προσφέρει μία συνολική οπτικοακουστική εμπειρία στο κοινό και δίνει την ευκαιρία δημιουργικής προβολής του περιεχομένου σε ένα από τα πιο σημαντικά σημεία μίας σελίδας: το εξώφυλλο.

Ποιες είναι οι διαστάσεις;

Οι προτεινόμενες διαστάσεις είναι παρόμοιες με αυτές της φωτογραφίας εξωφύλλου και πιο συγκεκριμένα 820 x 312 pixels. Η διάρκεια των videos μπορεί να κυμαίνεται από 20-90 δευτερόλεπτα και μπορούν να κάνουν loop, δηλαδή να παίζουν με επαναλαμβανόμενο τρόπο όπως ακριβώς κάνουν τα Gifs.

Πώς δουλεύουν;

Ξεκινούν να παίζουν αυτόματα μόλις κάποιος χρήστης επισκέπτεται τη σελίδα, κάνοντας όλα τα βλέμματα να πέσουν στο εξώφυλλό της. Στην κάτω δεξιά γωνία υπάρχει ένα mute – unmute button, όπως συμβαίνει συνήθως και στα υπόλοιπα videos που βλέπουμε στο news feed. Η default επιλογή είναι να έχουν τον ήχο απενεργοποιημένο και φυσικά ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να τον ενεργοποιήσει εφόσον το επιθυμεί.

Ένα ενδιαφέρον video είναι ικανό να προσελκύσει την προσοχή του κοινού και να κρατήσει τους χρήστες στη σελίδα ώστε να ανακαλύψουν περισσότερες πληροφορίες για την εταιρεία ή να δουν τα υπόλοιπα videos που έχουν αναρτηθεί. Εκμεταλλευτείτε τη νέα δυνατότητα για να πείτε την ιστορία του brand σας με έναν πιο άμεσο και engaging τρόπο!

 

The following two tabs change content below.

Konstantina Papadimitriou

Digital marketer, με εξειδίκευση στη διαχείριση social media και τη δημιουργία περιεχομένου. Το πάθος μου για το digital marketing συναγωνίζεται το πάθος μου για τη φωτογραφία και τα ταξίδια. Κι επειδή μου αρέσει να μοιράζομαι ό,τι αγαπώ, γράφω blog posts για όλα αυτά τα συναρπαστικά νέα στον κόσμο των social media. ✌️

Comments

comments