Πόσο χρόνο ξοδεύουμε στα social media; | Infographic

social media time spent infographic

Τα social media αποτελούν αδιαμφισβήτητα μέρος της καθημερινότητας μας, έχοντας πρόσβαση σε αυτά ανά πάσα στιγμή με μερικά μόνο tap.

Αυτό φυσικά δεν περνάει απαρατήρητο και από τις ίδιες τις social πλατφόρμες που επιδίδονται σε συνεχή ανταγωνισμό μεταξύ τους προσθέτοντας νέα χαρακτηριστικά (features) για τους χρήστες τους, ενώ συχνά αντιγράφουν η μια την άλλη! Αλήθεια ποιος θα πίστευε πριν από μερικά χρόνια την δυνατότητα live video streaming και φωτογραφιών 360ο μέσω των mobile συσκευών; (iOS, Android).

Social media time spent infographic

Ο χρόνος που περνάει ο μέσος χρήστης στα social media είναι αρκετός ημερησίως (για την ακρίβεια 2 ώρες). Έρευνα στην Αμερική έδειξε ότι οι έφηβοι ξοδεύουν έως και εννέα ώρες την ημέρα στις πλατφόρμες δικτύωσης, με το 60% αυτών να συνδέονται μέσω mobile συσκευής!

Το παρακάτω Infographic της mediakix, υπολογίζει τον χρόνο που δαπανάται σε όλες τις δημοφιλείς πλατφόρμες social media από τους χρήστες, συγκρίνοντας τα στοιχεία με παραδοσιακά μέσα (όπως η τηλεόραση) και άλλες καθημερινές δραστηριότητές τους, δίνοντας σχετικά παραδείγματα για το τι θα μπορούσε να επιτευχθεί στο ίδιο χρονικό εύρος!

social media time spent infographic

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η αναφορά στα εξής:

  • Ο συνολικός χρόνος που δαπανάται στα social media υπερβαίνει σε διάρκεια τον αντίστοιχο σε φαγητό, ποτό, την κοινωνικοποίηση, και περιποίηση.
  • Στη τηλεόραση δαπανώνται 7 χρόνια και 8 μήνες στη διάρκεια της ζωής ενός ατόμου.
  • Η πλατφόρμα του YouTube κόβει πρώτη το νήμα, ξεπερνώντας το facebook για 5 μόλις λεπτά χρήσης,
  • Το Snapchat έρχεται τρίτο με 35 λεπτά, αρκετά για να κρατήσει τη θέση από το τέταρτο Instagram,
  • Στο Twitter η χρήση δεν υπερβαίνει το 1 λεπτό!

Εναλλακτικές προτάσεις…

Τι θα λέγατε εναλλακτικά της χρήσης των social media, για μια βόλτα με τα πόδια στο Σινικό Τείχος, μια ορειβασία στο Έβερεστ, ή ένα ταξίδι στο φεγγάρι παραπάνω από μια φορά;  

Η αλματώδη ανάπτυξη και χρήση του mobile δίνει τον social τόνο στην επικοινωνία με τους γύρω μας και ταυτόχρονα στρέφει τα brands να επενδύουν ολοένα και μεγαλύτερο κομμάτι του budget τους στο digital περιβάλλον!

Εσείς επενδύετε χρήματα στη digital marketing στρατηγική της επιχείρησης σας;

Αν όχι, ίσως πρέπει να αναθεωρήσετε, καθώς για τη νέα χρονιά (2017) η διαφήμιση μέσω των κοινωνικών δικτύων αναμένεται να αγγίξει τα 36 δισεκατομμύρια δολάρια!

Comments

comments