Twitter First view ads

Twitter First view ads

Στις αρχές Φλεβάρη το twitter ανακοίνωσε ένα νέο τύπο διαφήμισης (ad unit) μορφής video autoplay που ονόμασε Twitter First view ads. Βασικό χαρακτηριστικό της είναι η συνεχής εμφάνιση video διαφημίσεων στο timeline των χρηστών, τόσο στη mobile εφαρμογή όσο και στη desktop version για 24 ώρες.

Twitter First view ads

Έτσι, όταν ο χρήστης συνδέεται (log in) στη πλατφόρμα από οποιοδήποτε μέσο (desktop ή mobile συσκευή), θα βλέπει τη συγκεκριμένη διαφήμιση. Με αυτό τον τρόπο εμφανίζονται ήδη τα Promoted (video) Tweets και τα Moments και το twitter θέλει να εγγυηθεί στα brands που θα επιλέξουν το νέο unit, ακόμη μεγαλύτερo audience reach όσον αφορά το επιλεχθέν στοχευόμενο κοινό τους.

 

Twitter First view ads

Το κόστος χρήσης των νέων first view ads δεν έχει ανακοινωθεί, αλλά είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα είναι υψηλότερο συγκριτικά των υπολοίπων διαθέσιμων twitter ads επιλογών και θα αποτελέσει μια ακόμη καλή πηγή εσόδων για το twitter.

Οι νέες διαφημίσεις θα έχουν σαφή συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι των υπαρχόντων Promoted Tweets τα οποία χάνονται όταν κάνουμε scrolling στο timeline μας.

Σύμφωνα με το twitter, το νέο ad unit παρέχει στους marketers τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν προς όφελός τους ένα εκ των αποκλειστικών διαθέσιμων διαφημιστικών εργαλείων της πλατφόρμας, ώστε να επιτύχουν άμεσα επουσιώδες audience reach, αυξάνοντας άμεσα τους users στους οποίους θα προβάλλεται η διαφήμιση εντός 24ώρου.

Η κίνηση αυτή έρχεται σε μια χρονική στιγμή που η πλατφόρμα βλέπει τη μετοχή της να υποχωρεί σε χαμηλά επίπεδα και αρκετά από τα στελέχη της σε θέσεις κλειδιά, να έχουν αποχωρήσει.

Είναι σχετικά νωρίς να προβλεφθούν εκείνα τα brands που θα την ενσωματώσουν στη digital στρατηγική τους, αν και η δήλωση του Marc Weinstock (President of Domestic Theatrical Marketing του 20th Century Fox) για το νέο εργαλείο ως ένα σημαντικό word-of-mouth marketing tool, μας κάνει να υποθέτουμε ότι η βιομηχανία στο χώρο του θεάματος (entertainment) θα είναι μια εξ’ αυτών, μέσω σχετικών upcoming film trailer videos!

Προς το παρόν η νέα επιλογή διατίθεται σε περιορισμένο αριθμό λογαριασμών (managed clients) της microblogging πλατφόρμας στην Αμερική (U.S.) ενώ τους επόμενους μήνες θα είναι διαθέσιμη σε όλους.

featured image via thenextweb.

Comments

comments